Mit kell tudni a PARADOX STAY-D-ről Szóljon hozzá

Mi is az a StayD?

Olyan életvédelmi, biztonsági funkció, amely biztosítja, hogy soha ne legyen védelem nélküli időszak. Ez azt jelenti, hogy például hazaérve, nem kikapcsoljuk a rendszert, hanem csak stay élesítési szintig visszakapcsoljuk, és egy nyitás erejéig kitiltódnak a kezelőhöz tartózó bejárati zónák.

A rendszer 3 féle üzemmódban lehet StayD esetén:
– Teljesen élesített
– Sleep élesített
– Stay élesített

1. A teljesen élesített állapot egyértelmű, a rendszer minden zónája élesített.
2. A sleep élesített állapotban az összes nem stay zóna élesített, plusz az összes olyan belső zóna, amibe éjszaka alváskor nem megyünk bele. (Stay zóna: amely zónákban mozoghatunk)
3. Stay módban az összes nem stay zóna éles, teszem azt a teljes héjvédelem.

Ha lakásunkba több bejárat is van, akkor érdemes mindegyikhez kezelőt elhelyezni, és a hozzá tartózó zónákat belépési útvonalba kell szervezni. Lehetnek közös zónák is, például a kertkapu. Ez úgy működik, hogy hazaérve nyitom a kertkaput, akkor két bejárati útvonal aktiválódik, mert a házba bemehetnék a garázson keresztül is, meg a bejárati ajtón keresztül is. Ekkor még 2 kezelőn lenne kikapcsolható a rendszer. Amikor viszont valamelyik ajtót nyitom (garázs vagy bejárati), az már eldönti, hogy pontosan melyik útvonalat használjuk, és csak a hozzá rendelt kezelőn engedi a hatástalanítást a rendszer. Összesen 4 útvonal adható meg, útvonalanként pedig 4 zóna.

A zónák: A zónáknál bevezetésre került egy új fogalom, a flex-instant. Ez azt jelenti, hogy a teljes élesítés esetén azonnali zónák stay és sleep üzemmódban kaphatnak egy telepítő által meghatározott késleltetést.

A mindennapi használat: A stay és sleep élesítési mód között gyors gombokkal vagy távirányítóval is könnyedén válthatunk, a teljes élesítéshez is elég egy gyors gomb. A kikapcsolás a ki gomb + kód beütésével történik. Ha van például egy hátsó terasz ajtónk, ami része a héjvédelemnek, vagy szellőztetnénk egy héjvédelem részét képező ablakon, akkor nincs más dolgunk, mint a távirányítón nyomni egy gombot, vagy a kezelőn ütni egy ki gomb + kód kombinációt. Ekkor nyílik egy pár másodperces időablak, ami alatt nyithatunk egy zónát, amit a rendszer kivesz az élesítésből mindaddig, amíg vissza nem záródik. Ha az előzetes kikapcsolásról elfeledkeznénk, akkor sincs nagyobb gond, mert ha nyitunk egy ilyen nyílászárót, akkor nem rögtön riasztás következik be, hanem elindul egy késleltetés, amit a kezelők jeleznek, és van időnk kikapcsolni.

Természetesen ez a funkció nincs ránk kényszerítve, ha nem akarja a felhasználó, akkor bármikor a mester kóddal ki is kapcsolhatja.

A funkció engedélyezése: STAY – MESTER KÓD – STAY

A funkció tiltása: OFF – MESTER KÓD – OFF

Alkalmazás:
– Olyan helyen, ahol teljes héjvédelem alakítható ki.
– Lakótelepi lakások bejárati ajtajánál (ahogy hazaérve becsukja maga mögött az ajtót, az máris újra éles).
– Nagy biztonságú intézményekben, irodákban, PÉNZTÁRAKBAN, ahol csak kódhasználattal lehet ki – be járni.
– Minden olyan ügyfélnél, aki képes megszokni, és használni téves jelzések nélkül.

forrás: POWER

Tartalom megosztása:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tisztelt Ügyfeleink!

Cégünk a jelenlegi járvány helyzetre tekintettel minden óvintézkedést megtett.

Ezen időszak alatt ügyeleti rendszerben fogunk elsősorban dolgozni. A helyszíni munkákat fokozott odafigyeléssel, megfelelő egyéni védőfelszereléssel és fokozott elővigyázatosság mellett folyamatosan ellátjuk.

Kérem ne vegyék udvariatlanságnak, ha kollégáink nem fognak kezet, illetve egyéb óvintézkedéseket is betartanak mindenki érdekében.

Az ügyeleti időszak alatt az irodában csak korlátozott ideig tartózkodunk kérdés vagy probléma esetén elektronikus úton a már ismert elérhetőségeken illetőleg az alábbi telefonszámon vagyunk elérhetők:

műszaki ügyekben: 06-20-332-7867
adminisztrációs ügyekben: 06-20-468-5069

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next