Riasztórendszer kiépítése

Mit kell tudni a riasztórendszer tervezéséről, egyáltalán miért fontos hogy tervet készítsünk a riasztó rendszerünkről? Mi mindent tartalmaz a rendszerterv? Mire figyeljünk a kivitelezésnél? Hogyan néz ki egy jól megépített riasztó rendszer?

A jól megtervezett riasztórendszernél már a tervezés során eldől minden olyan részlet, mint a jelzőrendszer nyomvonala, a nyomvonalon haladó vezetékek száma, típusa, az esetleges kötődobozok elhelyezkedése, és a kötések részletezése, az érzékelők elhelyezkedése, pontos hely és szerelési magassága, a központ helye, az esetleges vezérlések kialakítása. Így a kivitelezés során nem marad más feladat mint a tervben foglaltak betartása.

A kivitelezés során azért történnek változtatások ezért, minden a rendszert érintő változást folyamatosan jegyezni kell és azt a kiviteli tervben módosítani kell, hogy a későbbiekben bármikor a rendelkezésre álljon. Ugye Ön is találkozott már azzal a problémával hogy fogalma sem volt arról, mi merre van kiépítve a falban és sokszor felesleges bontásokat is el kellett viselnie a javítások során. Ezt elkerülendő ragaszkodjon ahhoz, hogy a rendszer átadásakor kapjon a végleges állapotot tükröző kiviteli tervet.

A kivitelezés során első lépcsőben a nyomvonal kiépítése történik meg. A nyomvonal húzódhat falon belül (védőcső kiépítés)vagy falon kívül (kábelcsatornázás, szegélyben rejtés, padláson vezetés). A falon belüli nyomvonal vezetésnél tisztázni kell, hogy más erősáramú vezetékek hol haladnak a falban, figyelni kell hogy a gyengeáramú vezetékek csak védőtávolságon kívül haladjanak hosszabb távon párhuzamosan az erősáramú vezetékkel. A falon kívüli nyomvonal kiépítésénél törekszünk arra, hogy a legrövidebb legoptimálisabb útvonalon haladjon a csatorna, hiszen mint tudjuk nem szép látvány.

Második lépcsőben a nyomvonalon behúzzuk a megfelelő számú és típusú kábeleket. A kábelek behúzása után méréssel ellenőrizzük a kábelezés megfelelőségét. Ezután az eszközök szerelvényezése történik, melynek során minden eszköz a helyére kerül és az érzékelők és jelzőeszközök bekötésre kerülnek. Miután ez megtörtént a központ bekötése következik, melynek végén helyezzük a rendszert áram alá. Legvégül a központ a helyi igényeknek megfelelő programozása következik, melynek során beállítjuk az érzékelők paramétereit kialakítjuk a központ gyári programozástól eltérő beállításait. A beállításokat sétateszttel ellenőrizzük az esetleges hibás beállításokat korrigáljuk. Miután a rendszert véglegesítettük következik a műszaki átadás melynek során a készülék felhasználói kezeléséről oktatást tartunk.

Tartalom megosztása:

Tisztelt Ügyfeleink!

Cégünk a jelenlegi járvány helyzetre tekintettel minden óvintézkedést megtett.

Ezen időszak alatt ügyeleti rendszerben fogunk elsősorban dolgozni. A helyszíni munkákat fokozott odafigyeléssel, megfelelő egyéni védőfelszereléssel és fokozott elővigyázatosság mellett folyamatosan ellátjuk.

Kérem ne vegyék udvariatlanságnak, ha kollégáink nem fognak kezet, illetve egyéb óvintézkedéseket is betartanak mindenki érdekében.

Az ügyeleti időszak alatt az irodában csak korlátozott ideig tartózkodunk kérdés vagy probléma esetén elektronikus úton a már ismert elérhetőségeken illetőleg az alábbi telefonszámon vagyunk elérhetők:

műszaki ügyekben: 06-20-332-7867
adminisztrációs ügyekben: 06-20-468-5069

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next