Riasztórendszer kiépítése

Mit kell tudni a riasztórendszer tervezéséről, egyáltalán miért fontos hogy tervet készítsünk a riasztó rendszerünkről? Mi mindent tartalmaz a rendszerterv? Mire figyeljünk a kivitelezésnél? Hogyan néz ki egy jól megépített riasztó rendszer?

A jól megtervezett riasztórendszernél már a tervezés során eldől minden olyan részlet, mint a jelzőrendszer nyomvonala, a nyomvonalon haladó vezetékek száma, típusa, az esetleges kötődobozok elhelyezkedése, és a kötések részletezése, az érzékelők elhelyezkedése, pontos hely és szerelési magassága, a központ helye, az esetleges vezérlések kialakítása. Így a kivitelezés során nem marad más feladat mint a tervben foglaltak betartása.

A kivitelezés során azért történnek változtatások ezért, minden a rendszert érintő változást folyamatosan jegyezni kell és azt a kiviteli tervben módosítani kell, hogy a későbbiekben bármikor a rendelkezésre álljon. Ugye Ön is találkozott már azzal a problémával hogy fogalma sem volt arról, mi merre van kiépítve a falban és sokszor felesleges bontásokat is el kellett viselnie a javítások során. Ezt elkerülendő ragaszkodjon ahhoz, hogy a rendszer átadásakor kapjon a végleges állapotot tükröző kiviteli tervet.

A kivitelezés során első lépcsőben a nyomvonal kiépítése történik meg. A nyomvonal húzódhat falon belül (védőcső kiépítés)vagy falon kívül (kábelcsatornázás, szegélyben rejtés, padláson vezetés). A falon belüli nyomvonal vezetésnél tisztázni kell, hogy más erősáramú vezetékek hol haladnak a falban, figyelni kell hogy a gyengeáramú vezetékek csak védőtávolságon kívül haladjanak hosszabb távon párhuzamosan az erősáramú vezetékkel. A falon kívüli nyomvonal kiépítésénél törekszünk arra, hogy a legrövidebb legoptimálisabb útvonalon haladjon a csatorna, hiszen mint tudjuk nem szép látvány.

Második lépcsőben a nyomvonalon behúzzuk a megfelelő számú és típusú kábeleket. A kábelek behúzása után méréssel ellenőrizzük a kábelezés megfelelőségét. Ezután az eszközök szerelvényezése történik, melynek során minden eszköz a helyére kerül és az érzékelők és jelzőeszközök bekötésre kerülnek. Miután ez megtörtént a központ bekötése következik, melynek végén helyezzük a rendszert áram alá. Legvégül a központ a helyi igényeknek megfelelő programozása következik, melynek során beállítjuk az érzékelők paramétereit kialakítjuk a központ gyári programozástól eltérő beállításait. A beállításokat sétateszttel ellenőrizzük az esetleges hibás beállításokat korrigáljuk. Miután a rendszert véglegesítettük következik a műszaki átadás melynek során a készülék felhasználói kezeléséről oktatást tartunk.

Tartalom megosztása:

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next