Általában a sorompótechnikáról

Az épületautomatizálás egyik elterjedt formája a kültéri és beltéri parkolók, parkolóházak, iparterületek bejáratának sorompóval ellátott beléptetés vezérlése. A beléptetés lehet egyedi vezérlés kézzel, távirányítóval, kulcsos kapcsolóval, félig automatizáltan beléptetőrendszerhez kapcsolva, vagy teljesen automatizáltan rendszám felismerő rendszerrel összekapcsolva.

a./ egyedi kézi vezérlés:

A beléptetés automatizálásának legegyszerűbb módja. A bejáratokat sorompóval védjük, majd a belépési szándék észlelése és a kijelölt ellenőrzési feladatok után a vezérlést kézzel indítjuk. Az indításnak több módja lehet távirányítóval, beépített elektromos kapcsolóval, vagy kulcsos kapcsolóval.

Eszközei:

  • A sorompótest, amely általában eloxált alumíniumból készül, ebben helyezkedik el a nyitó motor, a mechanikai ellensúly rendszer, a végállás kapcsolók, és a vezérlőelektronika.
  • A sorompókar, amely könnyű porszórt alumínium zártszelvényből készül, és kapható 2, 3 4 és 5 méter hosszúságban. A nyitási idő a 4 méteres változat esetén 2-3 mp, a 6 méteres változatnál kb. 10 mp.
  • A vezérlő elektronika, amely a sorompótestben helyezkedik el és segítségével lehet a különböző kiegészítő eszközök jelei alapján különböző vezérléseket megvalósítani.
  • Opciós kiegészítők: infrasorompó vagy indukciós hurok a biztonsági zárás illetőleg rázárás ellen, csuklós sorompókar alacsony belmagasságnál, forgalomirányító vagy villogó lámpa a közvetlen útra való kihajtás vagy ellenirányú forgalom szabályzására illetve figyelmeztetésre, tartóvilla vagy szakáll a sorompókarhoz, külső antenna a távirányító hatótávolságának növelésére.

b./ félautomatikus (integrálás beléptető rendszerhez):
A beléptetés úgy történik, hogy a meglévő beléptetőrendszerhez egy a rendszerhez – mágneskártyás, proxykártyás vagy ujjnyomat olvasós – illeszkedő olvasót építünk ki, amely az adatbázisa alapján az engedéllyel és kártyával rendelkező felhasználót regisztrálás után beengedi.

c./ automatikus (integrálás videotechnikát alkalmazó rendszám felismerő rendszerhez):

A technológia hasonló az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy a sorompót itt egy különleges bemeneti/kimeneti modulon keresztül vezéreljük a rendszám felismerő szoftver által kiadott jellel. A be és kimenő oldalon egy-egy kamerát helyezünk el amelynek jeleit digitalizáljuk, és hozzákapcsoljuk egy OCR karakterfelismerő technológiát alkalmazó rendszám felismerő szoftverhez. A szoftver egy SQL adatbázis motorhoz kapcsolódik, amellyel egy beléptetési adatbázist lehet létrehozni. A rendszer az adatbázisban létrehozott és engedéllyel rendelkező rendszám alapján automatikusan adja ki a vezérlő jelet a sorompó nyitásához.

Egyéb mechanikus és félmechanikus kapu és parkoló automatikák:

a./ Kézi reteszelésű parkolóőrök: A lehajtható parkolóőrök segítségével megakadályozható, hogy a védett helyen jogosulatlanok parkoljanak. Elérhető típusok: beépített kulcsos zárral, lakatolható változat, opció: távkapcsolóval működtethető kivitel.

b./ Egyszerű útakadály: Az útakadály segítségével megakadályozható, hogy magánterületekre, lezárt városrészekre jogosulatlanok járművek behajtsanak. Elérhető típusok: manuálisan működtethető felhajtós vagy láncos sorompó. A láncos sorompó a lánc kifeszítésével legfeljebb 16m-es szélességű utat zár le. Opciók: forgalomirányító lámpa és távkapcsoló.

c./ Útakadály (road blocker): A magas biztonságú útakadályok számos típusa és opciója elérhető. Főbb felhasználási területe a honvédelem, repülőterek, bankok, sportlétesítmények, stb.

Tartalom megosztása:

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next