Általában a sorompótechnikáról

Az épületautomatizálás egyik elterjedt formája a kültéri és beltéri parkolók, parkolóházak, iparterületek bejáratának sorompóval ellátott beléptetés vezérlése. A beléptetés lehet egyedi vezérlés kézzel, távirányítóval, kulcsos kapcsolóval, félig automatizáltan beléptetőrendszerhez kapcsolva, vagy teljesen automatizáltan rendszám felismerő rendszerrel összekapcsolva.

a./ egyedi kézi vezérlés:

A beléptetés automatizálásának legegyszerűbb módja. A bejáratokat sorompóval védjük, majd a belépési szándék észlelése és a kijelölt ellenőrzési feladatok után a vezérlést kézzel indítjuk. Az indításnak több módja lehet távirányítóval, beépített elektromos kapcsolóval, vagy kulcsos kapcsolóval.

Eszközei:

  • A sorompótest, amely általában eloxált alumíniumból készül, ebben helyezkedik el a nyitó motor, a mechanikai ellensúly rendszer, a végállás kapcsolók, és a vezérlőelektronika.
  • A sorompókar, amely könnyű porszórt alumínium zártszelvényből készül, és kapható 2, 3 4 és 5 méter hosszúságban. A nyitási idő a 4 méteres változat esetén 2-3 mp, a 6 méteres változatnál kb. 10 mp.
  • A vezérlő elektronika, amely a sorompótestben helyezkedik el és segítségével lehet a különböző kiegészítő eszközök jelei alapján különböző vezérléseket megvalósítani.
  • Opciós kiegészítők: infrasorompó vagy indukciós hurok a biztonsági zárás illetőleg rázárás ellen, csuklós sorompókar alacsony belmagasságnál, forgalomirányító vagy villogó lámpa a közvetlen útra való kihajtás vagy ellenirányú forgalom szabályzására illetve figyelmeztetésre, tartóvilla vagy szakáll a sorompókarhoz, külső antenna a távirányító hatótávolságának növelésére.

b./ félautomatikus (integrálás beléptető rendszerhez):
A beléptetés úgy történik, hogy a meglévő beléptetőrendszerhez egy a rendszerhez – mágneskártyás, proxykártyás vagy ujjnyomat olvasós – illeszkedő olvasót építünk ki, amely az adatbázisa alapján az engedéllyel és kártyával rendelkező felhasználót regisztrálás után beengedi.

c./ automatikus (integrálás videotechnikát alkalmazó rendszám felismerő rendszerhez):

A technológia hasonló az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy a sorompót itt egy különleges bemeneti/kimeneti modulon keresztül vezéreljük a rendszám felismerő szoftver által kiadott jellel. A be és kimenő oldalon egy-egy kamerát helyezünk el amelynek jeleit digitalizáljuk, és hozzákapcsoljuk egy OCR karakterfelismerő technológiát alkalmazó rendszám felismerő szoftverhez. A szoftver egy SQL adatbázis motorhoz kapcsolódik, amellyel egy beléptetési adatbázist lehet létrehozni. A rendszer az adatbázisban létrehozott és engedéllyel rendelkező rendszám alapján automatikusan adja ki a vezérlő jelet a sorompó nyitásához.

Egyéb mechanikus és félmechanikus kapu és parkoló automatikák:

a./ Kézi reteszelésű parkolóőrök: A lehajtható parkolóőrök segítségével megakadályozható, hogy a védett helyen jogosulatlanok parkoljanak. Elérhető típusok: beépített kulcsos zárral, lakatolható változat, opció: távkapcsolóval működtethető kivitel.

b./ Egyszerű útakadály: Az útakadály segítségével megakadályozható, hogy magánterületekre, lezárt városrészekre jogosulatlanok járművek behajtsanak. Elérhető típusok: manuálisan működtethető felhajtós vagy láncos sorompó. A láncos sorompó a lánc kifeszítésével legfeljebb 16m-es szélességű utat zár le. Opciók: forgalomirányító lámpa és távkapcsoló.

c./ Útakadály (road blocker): A magas biztonságú útakadályok számos típusa és opciója elérhető. Főbb felhasználási területe a honvédelem, repülőterek, bankok, sportlétesítmények, stb.

Tartalom megosztása:

Tisztelt Ügyfeleink!

Cégünk a jelenlegi járvány helyzetre tekintettel minden óvintézkedést megtett.

Ezen időszak alatt ügyeleti rendszerben fogunk elsősorban dolgozni. A helyszíni munkákat fokozott odafigyeléssel, megfelelő egyéni védőfelszereléssel és fokozott elővigyázatosság mellett folyamatosan ellátjuk.

Kérem ne vegyék udvariatlanságnak, ha kollégáink nem fognak kezet, illetve egyéb óvintézkedéseket is betartanak mindenki érdekében.

Az ügyeleti időszak alatt az irodában csak korlátozott ideig tartózkodunk kérdés vagy probléma esetén elektronikus úton a már ismert elérhetőségeken illetőleg az alábbi telefonszámon vagyunk elérhetők:

műszaki ügyekben: 06-20-332-7867
adminisztrációs ügyekben: 06-20-468-5069

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next