Tanácsok a betörések megelőzéséhez

Az embereknek biztonságban kell érezniük magukat otthonaikban. A betörők nagy hatással vannak az emberekre, ha az emberek már nem tudják biztonságukat megőrizni. A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogyha valaki egy bűncselekmény áldozatává vált, számára nagyobb az esély arra, hogy ismét azzá váljon. Ezt nevezik ismétlődő áldozattá válásnak.

Ne feledje!
A betörések gyakran az alkalomnak köszönhetők.
A lehetőségek csökkentésével jelentős változás érhető el.

Az alábbiakban néhány fontos tanácsot kívánunk megosztani Önökkel:

Ajánlások a betörések megelőzésére:

 • A betörések nagy részét a délelőtti órákban és éjszaka követik el. A védekezés legmegfelelőbb módja a mechanikai (zárak, rácsok) és elektronikus (riasztók) védelem együttes kialakítása.
 • Az idős emberek idejük nagy részét otthon töltik, így őket ez a bűncselekmény leginkább akkor fenyegeti, ha hosszabb időre elutaznak. Erre az időszakra célszerű az említett technikák mellett más módszerekkel is biztosítani a fokozott védelmet.
 • A postaládákban felgyülemlett reklámújságok, szórólapok jelzésként szolgálnak a betörők számára, ezért tanácsos megkérni egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy naponta ürítse a postaládát.
 • Szintén ajánlott, ha naponta – főként az esti órákban – egy ismerős elmegy a lakásba, szellőztet, felkapcsolja a villanyokat, ezzel is jelezve, hogy a lakás nem üres.
 • Ha van rá lehetőség, szereltessenek fel időzített kapcsolót, ami az előre beprogramozott időpontokban felkapcsolja a villanyt, bekapcsolja a televíziót, rádiót azt a látszatot keltve, hogy a lakók otthon tartózkodnak.
 • Ha van üzenetrögzítő, ne mondják rá, hogy elutaznak.

Általános bűnmegelőzési ajánlások:

 • Célszerű értékarányos lakásbiztosítást kötni, valamint a műszaki cikkek gyártási számát feljegyezni. Az értékeikről, festményeikről készítsenek fényképet, a nagyobb értékeket tárolják bankban vagy széfben!
 • Idegeneket ne engedjenek be a lépcsőházba! Ha valaki be akar menni, kérdezzék meg, kihez jött, és kérjék meg, hogy használja a kaputelefont!
 • A következő technikai megoldással biztonságosabbá tehetik az életüket: A bejárati ajtó mellett két kapcsolót helyeznek el, az egyikkel a lépcsőházi világítást lehet felkapcsolni. Ennek előnye, hogy nem kell a sötét lépcsőházba belépni, valamint ha kinéznek a kitekintőn, láthatják, ki van az ajtó előtt. A másik kapcsoló a támadásjelző, melyet megnyomva bekapcsol egy sziréna az ajtó közelében, az ajtó felett pedig villogni kezd a jelzőfény.
 • Ha haza érkezéskor az ajtót, ablakot nyitva, betörve találják, ne menjenek be egyedül, mert a betörő még bent tartózkodhat a lakásban, és a megszerzett értékek védelmében támadólag léphet fel!
 • Javasoljuk, a lakóközösség fogjon össze a fokozott biztonság elérése érdekében, és az egymásra való nagyobb odafigyeléssel javítsák közvetlen környezetük biztonságát.
 • A lakosságtól időben érkező, bűncselekmény elkövetésére utaló jelzések nagymértékben segítik a rendőröket az elkövetők elfogásában.

Ajánlások a besurranásos lopások megelőzése érdekében:

 • A besurranásos lopásokat jellemzően éjszaka követik el, de természetesen nappal is előfordulnak, elsősorban családi házaknál és földszinti lakásoknál.
 • Célszerű rácsot felszerelni a földszinti ablakokra, a bejárati ajtót pedig zárva tartani.
 • Az értékeket ne hagyják elől, zárják el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba! Ha rajtakapnak egy besurranó tolvajt, a helyzetet mérlegelve gondolják át, hogy szembeszállnak-e vele.

Tartalom megosztása:

Tisztelt Ügyfeleink!

Cégünk a jelenlegi járvány helyzetre tekintettel minden óvintézkedést megtett.

Ezen időszak alatt ügyeleti rendszerben fogunk elsősorban dolgozni. A helyszíni munkákat fokozott odafigyeléssel, megfelelő egyéni védőfelszereléssel és fokozott elővigyázatosság mellett folyamatosan ellátjuk.

Kérem ne vegyék udvariatlanságnak, ha kollégáink nem fognak kezet, illetve egyéb óvintézkedéseket is betartanak mindenki érdekében.

Az ügyeleti időszak alatt az irodában csak korlátozott ideig tartózkodunk kérdés vagy probléma esetén elektronikus úton a már ismert elérhetőségeken illetőleg az alábbi telefonszámon vagyunk elérhetők:

műszaki ügyekben: 06-20-332-7867
adminisztrációs ügyekben: 06-20-468-5069

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next