Rendszámolvasás kezelése, eredmények lekérdezése

Rendszámolvasás kezelése, eredmények lekérdezése Szóljon hozzá

Segédlet HIKVISION rendszámolvasó rendszer kezeléséhez és eredmények lekérdezéséhez.

iVMS-4200

Amennyiben kliensszámítógép áll rendelkezésre a rendszerben és ezen telepítve van az iVMS-4200-as program, akkor lehetőség van a rendszámok lekérdezésére a rögzítőről, vagy a kameráról.

Megjegyzés: Minimum v2.4.1.3 verziójú iVMS-4200 szükséges.

Rendszám lekérdezése a rögzítőről

A Vezérlőpult > Művelet és vezérlés > Statisztika (Második oldalra váltás a kis pötty segítségével) > Rendszámtábla-visszakeresés modul hozzáadása szükséges, majd ebben a modulban tehetőek meg a lekérdezések.

Megjegyzés: Ennek előfeltétele, hogy egy rögzítő fel legyen véve az iVMS-4200 szoftverben, amelyhez csatlakoztatva van egy rendszámolvasó kamera. Ennek a beállításához a https://www.alarmzona.hu/segedletek/rendszamolvasas-telepites-programozas/ segédlet nyújt útmutatást.

 • A Rendszámtábla-visszakeresés modulban a Camera részben meg kell keresni annak a rögzítőnek a csoportját, amely tartalmazza azokat a kamerákat, amelyek rendszámolvasási feladatot látnak el. A kamera kiválasztása után lehetőség van egy adott időszak keresésére a Kezdés: és a Leállítás ideje: megadásával.Továbbá lehet a Rendszámtábla száma: bekérő mezőben megadott rendszám részlettel, vagy a teljes rendszámmal szűkíthető a szűrés. A keresési feltételek megadása után a Keresés gombbal kezdhető meg az eredmények lekérése.

Megjegyzés: A rendszám beírásánál kötőjel nélkül kell megadni a rendszámot.

 • A Kép részben jelennek meg a szűrésnek megfelelő eredmények mozaikszerűen. Az egyes eredményekre kattintva a Részletek részben megjelennek a detektálás egyéb paraméterei.
 • A Részletek részben látható a bélyegkép, amelyet a kamera hoz létre a megadott paraméterekkel az alsó sorban ez a kép exportálható és kinagyítható. Az exportálható kép alatt pedig lehetőség van egy rövid felvétel lejátszására, mely a detektálás időpontja körüli pár másodpercet játssza le.

Megjegyzés: Az exportált képen megjelenő adatok szerkesztésére a programozáskor a kamerában a Picture menüpontban szerkeszthető, a rögzítőben pedig a Kép menüpontban.

 • A bélyegkép kimentésére a Kép részben lévő eredmények kijelölése és az Export() gomb megnyomásával lehetséges. Ekkor meg kell adni egy mappát, ahová a kimentés megtörténik. Az Összes gomb segítségével minden az oldalon megjelenő találat kijelölésre kerül, a Visszavonás gomb segítségével minden kijelölés visszavonásra kerül.

Rendszám lekérdezése a kameráról

A Vezérlőpult > Művelet és vezérlés > Statisztika (Második oldalra váltás a kis pötty segítségével) > Közúti forgalom modul hozzáadása szükséges, majd ebben a modulban tehetőek meg a lekérdezések.

 • A Közúti-forgalom modulban a Kamera részben meg kell keresni annak a rögzítőnek a csoportját, amely tartalmazza azokat a kamerákat, amelyek rendszámolvasási feladatot látnak el. A kamera kiválasztása után lehetőség van a Keresési feltételek részben egy adott időszak keresésére a Kezdés: és a Leállítás ideje: megadásával.Továbbá lehet a Plate No.: bekérő mezőben megadott rendszám részlettel, vagy a teljes rendszámmal szűkíthető a szűrés. A keresési feltételek megadása után a Keresés gombbal kezdhető meg az eredmények lekérése.

Megjegyzés: A rendszám beírásánál kötőjel nélkül kell megadni a rendszámot.

 • A Közúti forgalom részben jelennek meg a szűrésnek megfelelő eredmények listaszerűen. A kép oszlopban látható kis ikonokra kattintva tekinthető meg az exportálható képek előnézete.

Megjegyzés: Az exportált képen megjelenő adatok szerkesztésére a programozáskor a kamerában a Picture menüpontban szerkeszthető, a rögzítőben pedig a Kép menüpontban.

 • A bélyegkép kimentésére a Közúti forgalom részben lévő eredmények kijelölése és az Kép exportálása gomb megnyomásával lehetséges. Ekkor meg kell adni egy mappát, ahová a kimentés megtörténik.

Rögzítő böngészős felülete

A rögzítő böngészős felületére belépve a Kép > Lekérdezési állapotok résznél a Csatornaszám segítségével ki kell választani azt a kamerát, amelyikről a lekérdezés történik, Fájltípus paraméternek a Járműészlelés értéket kell adni, valamint Ország paraméternek All paramétert kell megadni. Rendszámtábla száma bekérő mezőben megadott rendszám részlettel, vagy a teljes rendszámmal szűkíthető a szűrés. Illetve egy adott időszak keresésére a Kezdés idő és a Vége idő megadásával történhet. A Keresés gombbal elindul a lekérés.

Megjegyzés: Ország paraméternek Hungary is választható, azonban bizonyos esetekben nem sikeres az ország megállapítása, így bizonyos rendszámok nem kerülnének kilistázásra.

 • Az eredmények megtekinthetőek a Fájllista részben, ahol listaszerűen jelennek meg az Élőkép gombbal az exportálható kép előnézete megtekinthető.
 • A kép(ek) letöltése a Fájllista Szám oszlopában a jelölőnégyzet bepipálása után a Letöltés gombbal indítható el.

Kamera böngészős felülete

A kamera böngészős felületére belépve a Playback > Download Images gomb megnyomásával nyitható meg az ablak, ahol a rendszámolvasási eredmények lekérése lehetséges. Az ablakban a Picture Type legördülő menüből a Vehicle Detection választása szükséges. Egy adott időszak keresésére a Start Time és az End Time megadásával történhet. Illetve a Plate No. bekérő mezőben megadott rendszám részlettel, vagy a teljes rendszámmal szűkíthető a szűrés. A Search gombbal elindul a lekérés.

Megjegyzés: Ez a módszer csak akkor működőképes, amennyiben a kamerában van SD kártya. Ilyenkor csak képeket ment, videófelvételt nem készít a kamera.

 • Listás módon jelennek meg az eredmények, ahol az exportálható képek előnézetére nincsen mód. A jelölőnégyzet(ek) bepipálásával megadható, hogy mely kép(ek) kerüljenek letöltésre, majd a Download gombbal letölthetőek a képek.
 • Amennyiben arra van szükség, hogy a kamera által leolvasott rendszámokról egy listát kell kimenteni, ami tartalmazza, hogy mely rendszámok mikor kerültek leolvasásra az adott kamerán, akkor az Export Vehicle Information segítségével egy kiválaszott mappába egy .xls file kerül kimentésre, amely tartamazza a kamera nevét, a rendszámot, az olvasás időpontját és néhány egyéb információt.

forrás:RIEL

Tartalom megosztása:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hibabejelentés
close slider
[]
1 Step 1
Hibajelentés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Kép feltöltése (a hibáról)
Kérjük, hogy írja le részletesen a hibajelenséget
0 /
Previous
Next
Árajánlatkérés
close slider
[]
1 Step 1
Ajánlatkérés

Kérjük töltsd ki az alábbi adatlapot:

Hol található az ingatlan?

Város
Megye
Irányítószám
Utca / Házszám
Rendszer kiválasztása
Egyéb rendszer
Szolgáltatás kiválasztása
Elérhetőség
Cégnév / Név
Telefonszám
E-mail cím
Fájl feltöltése
Fájl feltöltése (alaprajz)
Kérjük, hogy írja le részletesen az elképzeléseit
0 /
Previous
Next